pátek 14. dubna 2017

Cupcake brownies

Nedávno jsem v notebooku vyhrabala fotku těchto krásných cupcakes a musím se přiznat, že jsem chvilku přemýšlela, co jsou zač... ani netuším, kdy jsem je pekla, ale naštěstí jsem ještě dala dohromady recept, a tak se s vámi o něj ráda podělím.
 
 Ingredience:
Těsto:
120 gramů hořké čokolády
113 g másla
250 g cukru krupice
3 velká vejce
50 g hladké mouky
50 g polohrubé mouky
špetka soli
 
Krém:
250 g plnotučného tvarohu
70 g cukr moučka
půl kelímku smetany ke šlehání

Postup:
Těsto:
Nejdříve jsem si rozehřála troubu na 170 °C.
 
Čokoládu s máslem jsem rozpustila ve vodní lázni a nechala pár minut vychladnout, postupně jsem vmíchala cukr, vejce mouky a špetku soli.
 
Těsto jsem rozdělila do košíčků a pekla cca 25 minut. U těchto cupcakes je důležité, aby těsto nebylo přepečené, je lepší, když je "nedopečené".
 
Krém:
Stačilo jen tvaroh, cukr a smetanu dát do jedné mísy, ušlehat a krém byl hotový. Aby se mi s ním lépe pracovalo, tak jsem ho dala ještě na pár minut do ledničky a následně jím nazdobila upečené (a vystydlé) cupcakes. Aby vypadaly lépe, tak jsem na ně nastrouhala kousek hořké čokolády.

Pečete rádi?:)

4 komentáře:

  1. Mnam, musely být vynikající :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ty vypadají tak dobře! Připomněla jsi mi, že jsem si dlouho žádné nepekla, je čas to změnit. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem si říkala že nepřijelo nic na ochutnání :))

    Vypadají mňam!

    OdpovědětVymazat
  4. Mńam mňam, dávám na seznam, že musím vyzkoušet. :)

    Medvědova slečna

    OdpovědětVymazat